Nove mjere: Bez policijskog časa za predstojeće praznike

0

Ove godine Božić može proslaviti najviše deset osoba zajedno i neće biti policijskog časa, odluka je austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i predsjednika pokrajina.

Ova odluka odnosi se na 24. i 25. decembar, dok se već 26. decembra vraćaju stare mjere koje važe – policijski čas od 20 časova do šest sati ujutro, ograničenje kontakata, privatni susreti samo sa jednim domaćinstvom…

Slična situacija građane Austrije očekuje i za Novu godinu, odnosno 31. decembra, kada se privremeno van snage stavlja policijski čas, a dozvoljava se proslava nove godine zajedno za najviše dva domaćinstva.

„Ograničenje kontakta sa samo jednim domaćinstvom je važno jer će se spriječiti novogodišnje žurke, koje bi mogle biti katastrofa”, objasnio je Kurz.

On je dodao da će neke zemlje ponovo uvesti potpuni lockdown tokom praznika, neke cjelodnevni policijski čas, ali da vlada Austrije pokušava omogućiti što više slobodne za praznike. Kurz je takođe uputio apel građanima da se pridržavaju mjera.

Na sastanku s predsjednicima pokrajina dogovoreno je i da pokrajine imaju mogućnost da same uvedu obavezu nošenja maski i na otvorenom, na svim mjestima gdje se okupljaju veće mase ljudi, kao što su trgovinske ulice i slično.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × = 72