Bečko ljeto na barskoj stolici: Nove lokacije i manifestacije

0

Ugostiteljska scena u Beču bogatija je za brojne nove lokacije i jednu manifestaciju – festival koktela.

Festival koktela „Liquid Market održaće se od 11–13. jula 2019. godine u Beču, a 70-ak barova iz Beča i inostranstva predstaviće tom prilikom svoje najbolje koktele. Glavno mjesto dešavanja biće klub Volksgarten u istoimenom parku. Ulaznice za festival nalaze se u prodaji po cijeni od 89 eura za trodnevni događaj ili 39 eura po danu.

Novootvorena ljetna terasa „Hochhaus Herrengasse“ na posljednjem spratu bečkog solitera mogla bi da postane jedna od omiljenih lokacija u gradu. Zgrada je sagrađena u periodu od 1931–1932. godine i sa svojih 52 metra visine važila je za najviši soliter tadašnjeg Beča. Budući da je ovaj bar smješten u samom gradskom jezgru, nedaleko od baroknog trga Michaelerplatz, sa lokacije se pruža spektakularan pogled na grad.

Bašta bara „Kleinod“ otvorena je od proljeća do jeseni i u njoj se služe hladni napici i lagana jela inspirisana francuskim Mediteranom, kao što su kiš, salate ili flambirani tart. Ova romantična bašta sa terasom nalazi se u najstarijem parku grada Beča, „Am Ring“.

Isključivo po sunčanom vremenu otvoren je „Heldenbar“ na Trgu heroja ispred Etnološkog muzeja. Ovdje se svakog dana osim srijede od 1. maja do 15. septembra služe raznovrsni kokteli i piće.

Krajem aprila 2019. godine u Beču je otvoren hotel „Andaz Vienna am Belvedere“. Ovaj hotel u nordijskom stilu nalazi se u blizini Glavne željezničke stanice i dvorskog kompleksa Belvedere, a dizajnirao ga je jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice, Renzo Piano. Na šesnaestom spratu hotela Andaz nalazi se bar „Aurora“ što znači „nordijska svjetlost“. Pored kreativnih koktela i skandinavski inspirisanih grickalica, ovo je idealno mjesto za posmatranje Beča i okoline upravo zbog centralne lokacije.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Hyatt Corporation/ Hotel Andaz Vienna Am Belvedere

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 + = 8