Bečki aerodrom Schwechat dobio EU certifikat za bezbjednost

0

Aerodromi u Beču, Grazu, Innsbrucku, Klagenfurtu, Linzu, Salzburgu i Bad Vöslau certifikovani su od strane Evropske agencije za bezbjednost saobraćaja (EASA). Time su svi aerodromi namijenjeni za avio-saobraćaj u Austriji dobili certifikat za podjednako visok standard bezbjednosti u organizaciji i poslovanju koje se odvija iza sigurnosne kontrole kao i za infrastrukturu na površini gdje se avioni parkiraju i održavaju.

Težište ove certifikacije je jedinstveno uređenje procesa rada na aerodromima kao i definisanje međunarodno jedinstvenih standarda za tehničke uređaje i poslovnu organizaciju. Novi certifikat doprinosi većoj bezbjednost putnika na svim evropskim aerodromima.

Pomenuti aerodromi provjeravani su po pitanju bezbjednosti poslovanja u opsežnim kontrolama i detaljnim inspekcijama. Glavni zadatak Evropske agencije za bezbjednost je utvrđivanje stepena bezbjednosti u aerodromskom poslovanju na evropskim civilnim aerodromima. Agencija sa sjedištem u Kelnu, koja trenutno broji 32 države članice, osnovana je 2002. godine.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Flughafen Wien AG

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 7 = 35