Bečka umjetnička jesen 2018.

0

Ove jeseni u Beču je sve u znaku umjetnosti – veliki sajam umjetnosti, nedjelja umjetnosti, različiti izložbeni projekti i noć muzeja privući će u Beč ljubitelje savremene umjetnosti iz cijelog svijeta.

Pored nedavno održanog sajma umjetnosti pod nazivom „Viennacontemporary“ gdje se predstavila savremena umjetnost sa težištem na centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi, 6. oktobra se u Beču priređuje „Noć muzeja“. Svi posjetioci će uz samo jednu kupljenu kartu tokom cijele noći imati mogućnost da obilaze izložbe u 100 muzeja i institucija kulture u Beču, i to uz razgovor sa umjetnicima, predavanja i živu muziku.

Koncept „curated by_2018“ okuplja međunarodne kustose koji od 14. septembra do 13. oktobra u odabranim bečkim galerijama predstavljaju izložbe savremene umjetnosti.

Ukupni umjetnički program predstaviće i „Vienna Art Week“ od 19. do 25. novembra uz moto „Promising Paradise“. Tom prilikom će posjetioci moći da prate izlaganja, razgovaraju sa umjetnicima, razgledaju izložbe i gledaju predstave.

Manifestacija „Art&Antique“ je sajam umjetnosti, antikviteta i dizajna u Beču, koji se organizuje u bečkoj palati Hofburg od 10. do 18. novembra. U okviru sajma razne nacionalne i internacionalne galerije predstaviće azijsku umjetnost, antikvitete, umjetnost od stakla, namještaj, ručno rađene umjetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umjetnost.

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Bildrecht Wien

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × = 15