Beč: U martu najveći samit o biciklizmu

0

Od 29. do 31. marta 2020. godine u glavnom gradu Austrije pod motom „Biciklizam je zaštita klime“ održava se 13. Austrijski samit o biciklizmu.

„Biciklizam je sastavni dio zaštite klime u naseljima, opštinama i gradovima. Zajedno želimo da iz raznih uglova rasvijetlimo i diskutujemo o mogućnostima vožnje bicikla u borbi protiv klimatskih promjena“, kaže Martin Blum, direktor bečke agencije za mobilnost.

Zaštita klime je važnija nego ikad. Koju ulogu ima biciklizam u tome? Koja infrastruktura je odgovarajuća u gradovima i opštinama? Šta je potrebno od resursa? O ovim pitanjima razgovaraće stručnjaci iz oblasti ekonomije, nauke, nevladinih organizacija, politike i uprave.

Organizatori očekuju oko 500 stručnjaka, a obezbijeđeno je i povoljnije učešće za nevladine organizacije, studente i zainteresovane iz Južne Evrope. Oficijelna kotizacija iznosi 49 eura za oba konferencijska dana 30. i 31. mart 2020. godine. Registracija je moguća odmah!

U okviru konferencije predviđene su ekskurzije, a u nedjelju 29. marta u Beču će se održati biciklistička parada na koju se pozivaju svi učesnici konferencije. Registrovati se i pronaći više informacija možete ovdje.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Mobilitätsagentur/Christian Fürthner

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 + 2 =