Beč: Radna mjesta u start-up laboratorijama

0

U Beču je od 1. maja 2019. godine otvoren konkurs za start-up preduzeća u oblasti prirodnih nauka. Svi zainteresovani odmah mogu da se prijave za dodjelu mjesta u laboratorijama naučno-istraživačkog centra „Vienna Biocenter“ u Beču.

Mladim naučnicima i istraživačima biće dodijeljeno 70 radnih mjesta u start-up laboratorijama počev od decembra 2019. godine. Cilj konkursa je da se start-upovima u oblasti prirodnih nauka olakša rad, kako ne bi morali da ulažu sredstva u skupu infrastrukturu na samom početku svog poslovanja. Start-up laboratorije na površini od 1100 m² raspolažu opremom iz oblasti biohemije, biomedicine, biotehnologije, genetike, molekularne biologije i farmacije.

Istraživački centar „Vienna Biocenter“ obuhvata 16 kompanija, 4 istraživačka centra, fakultet primijenjenih nauka, asocijaciju za naučnu komunikaciju, poslovni inkubator i agenciju za odnose sa javnošću. U ovoj ustanovi se na površini od 90.000 m² istraživanjem i naučnim radom bavi ukupno 1800 zaposlenih i 1500 studenata.

Start-up laboratorije Privredne agencije Beča pružaju podršku preduzećima u oblasti nauke da jednostavno, fleksibilno i uz minimalan rizik započnu svoj biznis. Dobar primjer iz prakse je kompanija Marinomed Biotech koja posluje sa preko 30 zemalja iz centrale u Beču.

Prema izvještaju Privredne agencije ukupno 177 bečkih preduzeća je uložilo 750 miliona eura u istraživanje i razvoj 2017. godine. Više informacija možete naći ovdje.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Vienna BioCenter

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 × 4 =