Beč: Povoljno stanovanje za studente u zgradama za seniore

0

Zahvaljujući inovativnom projektu Upravnog savjeta penzionera Beča (KWP), svi studenti bečkog Univerziteta mogu da se od oktobra 2019. godine prijave za stanovanje po povoljnim cijenama u jednoj od pet zgrada za seniore u Beču.

U saradnji sa Udruženjem WGE! (Wien Gemeinsam Wohnen) bečki studenti moćiće od sljedećeg semestra da se prijave za stanovanje sa nekim od penzionera u jednoj od pet seniorskih zgrada u Beču. Povoljno stanovanje uz društveno angažovanje je najveća prednost za studente, budući da imaju mogućnost da po povoljnim cijenama žive u gradskoj zoni uz povremeni dobrotvorni rad sa seniorima ili drugu vrstu pomoći.

Budući da je prethodnih godina potražnja većih stanova u zgradama za seniore znatno opala, nastala je ideja da studenti stanuju zajedno sa seniorima pa je u martu 2017. godine započet ovaj pilot projekat i do sada je ostvario odlične rezultate.

„Projekat pospješuje razumijevanje mladih i obogaćuje svakodnevni život naših stanara. Vjerujem da smo pokazali hrabrost i time podstakli druge društvene ustanove da pokrenu slične inicijative“, izjavila je direktorica odbora, Gabriele Graumann.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Verein Bahnfrei

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 1