Beč: Ograničeno vrijeme boravka u restoranima

0

U sve više restorana u Beču moguće je rezervisati mjesto samo na ograničeno vrijeme. Naime, u određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po vremena pomoću tzv. vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vrijeme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.

Predsjedavajući odjeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore, Peter Dobcak, objašnjava da je ovaj sistem „tipična posljedica digitalizacije“. Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vrijeme boravka u restoranu. „Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promijene makar dvije različite grupe gostiju“, zaključuje Dobcak.

Zato, kada se nađete u Beču, imajte na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene. Ukoliko želite da sjedite duže, preporučuje se da izaberete kasniji termin.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: WienTourismus/Peter Rigaud

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 − = 2