Beč: Koncerti u junu 2019.

0

Tri zanimljiva muzička događaja mogu se vidjeti u bečkoj Gradskoj dvorani već u prvoj nedjelji juna – prve večeri nastupa američki bend Tool, zatim Eric Clapton pa Bryan Ferry, a krajem mjeseca do Beča stižu i članovi grupe Take That.

Trinaest godina nakon objavljivanja svog posljednjeg albuma, metal bend „Tool“ prirediće svojim obožavaocima nezaboravan nastup u srijedu, 5. juna 2019. godine. Narednog dana na scenu izlazi Eric Clapton, jedan od najuticajnijih gitarista svih vremena. Clapton je jedini muzičar koji je tri puta uvođen u Rokenrol dvoranu slavnih – jednom kao solo izvođač, a zatim i kao član rok bendova „Yardbirds“ i „Cream“.

U okviru svoje evropske turneje Bryan Ferry, britanska muzička legenda, nastupa 7. juna 2019. godine u Beču. Ferry će tom prilikom izvesti hitove kako iz solo repertoara tako i iz vremena svog benda „Roxy Music“ koji je osnovao 1971. godine u Londonu. Među njegovim pjesmama se ističu „I Put a Spell on You“, „Let's Stick Together“, „Love Is The Drug“, „Slave to Love“ i mnoge druge.

Najpopularnija britanska pop-grupa „Take That“ ove godine slavi 30-godišnji jubilej te u okviru svoje evropske turneje „Greatest Hits Live“ stiže u Beč 26. juna 2019. godine. Članovi benda izvešće na koncertu stare hitove kao što su „Patience“, „Back For Good“ i „Rule the World“ kao i one sa novog albuma „Odiseja“ koji je objavljen 23. novembra prošle godine.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Matthew Becker

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + 9 =