Beč: Da sva djeca uživaju u ljetnom raspustu

0

U bečkom gradskom Odboru za obrazovanje odlučeno je da se oko šest miliona eura izdvoji za realizaciju potpuno nove ponude za djecu tokom ljetnog raspusta – „Summer City Camps“. Ovim projektom će sljedećeg ljeta biti zbrinuto do 6.000 djece i omladine od 7 do 14 godina starosti, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im pruže neko putovanje izvan grada.

„Avantura, sport, igra i zabava su najbolji sastojci za dobar raspust. Sa ovim novim kampom djeca će dobiti mogućnost da im ljeto u Beču ostane u sjećanju po lijepim doživljajima i novim uzbudljivim iskustvima“, naglašava član gradskog veća za obrazovanje Jirgen Černohorski. „Osim toga ovim poduhvatom ćemo bečkim porodicama znatno olakšati planiranje ljeta kako organizacijski tako i finansijski“.

Ponuda novog ljetnog kampa važi za svu djecu od 7 do 14 godina, koja u Beču žive a koja već nisu zbrinuta tokom ljeta u nekim drugim kampovima ili boravcima.

Prijava počinje krajem februara. Djeca mogu tokom ljeta da budu prijavljena i samo na nekoliko nedjelja, a biće zbrinuta cjelodnevno od 8 do 17 sati. Troškovi iznose 50 eura nedjeljno uključujući zdrav obrok.

Program obuhvata i ponudu za djecu sa invaliditetom kao i mogućnost da se u okviru „Ljetne škole“ dobije dopunska nastava iz njemačkog i engleskog jezika ili matematike. Od kraja februara 2019. godine na internet-strani ljetnog kampa biće postavljen pregled uz mogućnost prijave. Kontakt mail za više informacija: info@summercitycamp.at.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: PID/Christian Jobst

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 1