Beč: 15. novembra Zmajevi će nastupiti protiv Austrije

0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 15. novembra u Beču igrati svoj posljednji duel u Ligi nacija protiv selekcije Austrije, a ova utakmica izazvala je veliko interesovanje među bh. ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Geografska blizina Austrije, ali i veliki broj ljudi iz bh. dijaspore koji žive u ovoj državi, već u startu nagovještavaju veliku podršku Zmajevima, a posljednji dobri rezultati izabranika Roberta Prosinečkog samo su motiv više za dolazak na stadion Ernst-Happel, prenosi Klix.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je na raspolaganje dobio 2.702 ulaznice, odnosno pet posto kapaciteta stadiona. Fudbalski savez Austrije je takođe pustio ulaznice u prodaju, što su brojni bh. navijači iskoristili i rezervisali svoje mjesto na stadionu. Među njima su, kako saznajemo, i najvatreniji bh. navijači BH Fanaticosi koji su odlučili kupiti ulaznice mimo ponude Fudbalskog saveza BiH.

BiH će očito imati domaćinsku podršku na Ernst-Happelu, neki procjenjuju i više od 10.000 navijača koji će se tokom dana zagrijavati na ulicama Beča. Tri pobjede iz isto toliko utakmica u Ligi nacija ponovo su probudile veliku želju za bh. reprezentativnim fudbalom pa će podrška dobro doći u namjeri da Zmajevi ostanu na liderskoj poziciji.

Spektakl u Beču je zakazan za 15. novembar, a susret između Austrije i BiH počinje u 20:45 sati na stadionu Ernst-Happel, čiji je kapacitet 50.865 gledatelja, piše Klix.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 7