Aviciijeva životna priča

0

Veoma uspješan i talentovan švedski muzičar DJ Avicii imao je velike zdravstvene probleme. Mrtav je pronađen tokom boravka u Omanu, a uzrok smrti još nije poznat.

Rođen je 1989. godine u Štokholmu, gdje je odrastao uz, kako je jednom prilikom ispričao, švedsku narodnu, ali i modernu muziku. Veliku je popularnost stekao 2011. pjesmom “Levels”, nakon čega su se hitovi samo nizali. “Hey Brother”, “You Make Me”, “The Nights and Waiting For Love”, samo su neki od hitova kojima je postao jedan od najpopularnijih i najtraženijih muzičara.

Prema ”Forbesu”, 2015. zaradio je 19 miliona dolara, ali novac mu nije bio cilj, prenosi Dnevnik.hr.

“Kada sam počeo zarađivati novac, vidio sam da mi on zapravo i ne treba. Kada vam je novac toliko dostupan, zapravo ga i ne trebate, pa je stoga doniranje najsenzibilnija i najočitija stvar koju trebate napraviti” rekao je nakon što je donirao milion dolara u dobrotvorne svrhe za hranu u Africi.

Velik zdravstveni problemi za njega su počeli u januaru 2012., kada je zbog akutne upale gušterače u bolnici proveo 11 dana. Bolest koja ga je držala prikovanog za bolnički krevet javlja se usljed česte prekomjerne konzumacije alkoholnih pića.

“Za mene je ispijanje alkohola postalo rutina. Ali nemoguće je ići na turneje i sve vrijeme se opijati, jer vas to dotuče. Naročito kada nastupate 320 dana u godini” rekao je nakon hospitalizacije za jedan medij, prenosi BBC.

Na bolničko liječenje vratio se 2013. te mu je savjetovano da odstrani žučni mjehur. Odbio je riješiti zdravstveni problem na taj način i nastavio odlaziti na turneje. Ipak, 2014. stanje mu se toliko pogoršalo da je ipak morao na operaciju.

“Uzeo sam slobodan mjesec, ali to i nije bilo slobodno vrijeme, jer sam ih provodio u studiju. Poslije toga sam nastavio odlaziti na turneje. Teško je reći ne u ovoj industriji. Želite svirati sve i biti svugdje” kazao je.

Iako su njegovi zdravstveni problemi javnosti bili poznati, njegovi fanovi šokirali su se kada je saopštio da se povlači sa scene. ”To sam morao napraviti zbog svog zdravlja. Scena nije za mene.”

“Nisam se povukao zbog nastupa i muzike. Uvijek se radi o drugim popratnim stvarima koje mi nikada nisu polazile za rukom. Ja sam introvert, teško mi je. Mislim da se suočavam s previše negativne energije” rekao je za ”Hollywood Reporter”.

Neko vrijeme nakon što se povukao sa scene, rekao je da mu to godi.

“Za sada se to veoma isplatilo u smislu ličnog blagostanja. Sretniji sam nego ikad” rekao je DJ Avicci.

Posljednji je put nastupao u avgustu 2016. godine.

Policija u Omanu službene izjave o slučaju neće davati, ali AFP od anonimnog izvora doznaje kako su obavljene dvije obdukcije.

“Provedene su dvije obdukcije, i sa sigurnošću možemo potvrditi da ne postoje kriminalne sumnje”, rekao je izvor iz policije za AFP. Izvor je dodao i kako policija, iako ima “sve informacije o smrti i ovom incidentu”, neće davati nikakve službene izjave o slučaju.

 

Izvor: Dnevnik.hr/Index
Foto: Instagram

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 − = 3