Austrijski dani diverziteta 2019: Slavimo raznolikost

0

Ove godine „Austrijski dani diverziteta“ („Österreichischen Tage der Diversität – DIVÖRSITY“) održaće se od 1. do 6. oktobra. Kompanije i organizacije širom države provešće preko 300 kampanja kao što u DIVÖRSITY Congres, dodjela austrijske nagrade za raznolikost, DIVÖRSITY Magazine.

Koorganizator DIVÖRSITY-ja Manuel Bräuhofer rekao je: „Prije svega nudimo platformu za održive raznolike inicijative i činimo vidljivom raznolikost koja živi u austrijskim kompanijama i organizacijama. Pritom ne pokazujemo samo ono što domaće kompanije rade, nego i inspirišemo druge kompanije da ih slijede.“

Kompanije i organizacije u toku „Akcionih dana“ predstaviće svoje strategije, mjere koje preduzimaju s ciljem povećanja raznolikosti i uključenosti, otvoriće svoja vrata zainteresovanima i predstaviti se kao kosmopolitski poslodavci.

„Živimo u raznovrsnom društvu, uvažavanje raznolikosti je socijalna i ekonomska potreba. Zato nudimo platformu koja se fokusira na raznolikosti – kako u kompanijama tako i u javnim institucijama“, izjavio je Dino Šoše, predsjednik ALPHA plus i koorganizator DIVÖRSITY-ja.

Kampanje i dešavanja u okviru ovih dana su jednako raznolike kao i sama austrijska ekonomija, a šta vas sve očekuje možete pogledati ovdje https://divoersity.at/aktionstage/.

Kroz kampanju na društvenim medijima #teamvielfalt, kompanije i organizacije imaju priliku pružiti jasan primjer za raznolikost i toleranciju u radnom svijetu te povećati svijest i uvažavanje različitosti na radnim mjestima. Pod hashtagom #teamvielfalt sve kompanije se mogu predstaviti kao poslodavci koji su svjesni značaja raznolikosti putem fotografija, video-zapisa, izjava zaposlenika i rukovodilaca. Dakle, svi mogu besplatno učestvovati na DIVÖRSITY 2019 i dati svoj doprinos.

Posebna zahvalnica glavnom sponzoru „Takeda“, kao i ostalim sponzorima „Industriellenvereinigung“, „TU Career Center“, „Wien Energie“, „Wirtschaftsagentur Wien“, „FFG“, „Vienna Insurance Group“, „ÖBB“, „ISS“, „NÖGKK“, „Casinos Austria“, „Kühne + Nagel“, „Steiermärkische Sparkasse“, „Palfinger“ i „Pfizer“. Zahvaljujemo i medijskim partnerima „Der Standard“, „GELD-Magazin“ i „LebensArt“, te partnerima koji podržavaju projekat putem kampanje društvenih medija #teamvielfalt: „Wirtschaftsverlag“, „medianet Verlag GmbH“, „respACT“, „AustrianStartups“, „Frau im Fokus“, „WEKA Industrie Medien“, „Frauen-Business.at“ i „TirolJobs24“.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 2 = 5