Austrijska firma poslala radnike u Srbiju na vakcinaciju

0

U Austriji se proces vakcinacije odvija veoma sporo, prije svega zbog manje od planiranih isporučenih vakcina koje su nabavljene preko EU.

Trenutno se vakcinišu osobe starije od 65 godina, a idućeg mjeseca počinje imunizacija lica starijih od 50 godina, prije nego što se počne s imunizacijom ostatka zainteresovanih građana.

Firme više neće da čekaju do njihovi zaposleni dođu na red, pa sami traže rješenja. Tako je firma Palfinger iz Salzburga, prema pisanju dnevnika “Salzburger Nachrichten”, poslala 40 svojih zaposlenih, ključnu radnu snagu, na vakcinaciju u Srbiju.

“U međuvremenu gubimo poslove koji su planirani na tri do pet godina zato što naši zaposleni ne mogu da izlaze na teren”, objasnio je šef ove firme Andreas Klauser.

On je ukazao da je kompanija već imala negativne posljedice zbog korona-krize.

“Pokušavamo da preduzmemo dodatne mjere kako bismo djelovali što je moguće bolje”, objasnio je Klauser inicijativu za vakcinaciju.

Klauser ukazuje da drugi učesnici na tržištu iz Skandinavije od aprila već šalju svoje ljude na teren. Naglasio je da se privatnom organizacijom ne dira u domaći kontingent vakcina, i da je sve legalno.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 4