Austrija: Mjera karantina prilikom ulaska u zemlju se produžava?

1

Austrijska vlada 19. decembra uvela je strogi režim za ulazak u Austriju, prema kojem svi koji dolaze iz rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin.

Iako je prvobitno ova mjera trebala biti na snazi do 10. januara, prvo je produžena do 18. januara, a najavljeno je i da će biti dodatno produžena.

Novom uredbom od svakog ko bude želio da uđe u Austriju moraće da se registruje, kako bi se olakšalo trasiranje kontakata.

Time će stroži režim ostati na snazi mnogo duže nego što je bilo planirano, imajući u vidu da je epidemiološka situacija u susjedstvu Austrije pogoršana, pa je prema Slovačkoj i Češkoj uvedena stroga kontrola na granici.

Tako će i dalje svi koji budu ulazili u Austriju morati u desetodnevni karantin, uz mogućnosti prekida, ali tek nakon pet dana izolacije i uz negativan test.

Od karantina izuzete su samo osobe koje prekogranično rade, poslovni putnici, pripadnici humanitarnih organizacija, kao i osobe koje su dobile poziv od suda, koji moraju na sahranu u Austriju, koji će, prije ulaska, morati sa sobom da imaju negativan test.

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

1 komentar

Ostavi komentar


5 − 4 =