Ana Marković, pijanistkinja

0

Klasična muzika je ovu mladu umjetnicu, rođenu 1994. godine u Beogradu, dovela u Beč. Kao đak generacije osvajala je nagrade na takmičenjima iz hemije i matematike, ali se na kraju opredijelila za klavir. Osvajala je veliki broj nagrada na raznim internacionalnim takmičenjima iz klavira u Srbiji i inostranstvu.

Godine 2013. dolazi u glavni grad Austrije gdje upisuje Universität für Musik. Tu je dobila priliku da nastupa na koncertima, učestvuje na snimanju CD-a sa djelima Fanny Hensel i sarađuje sa velikim imenima klasične muzike.

Na Donaukanalu smo se našli jer je za nju to mjesto koje „kao da tera kontru ostatku aristokratskog i ponekad malo uštogljenog Beča“. Za Beč kaže da je sjajan grad za mlade ljude koji žele otići u svijet i osamostaliti se, jer je sve savršeno uređeno i lako se uklopiti.

„Ovde sam dobila priliku da slušam toliko velikih muzičara u nekim od najpoznatijih koncertnih dvorana, i to je definitivno nešto što bih izdvojila kao najbitnije tokom svog boravka ovde“, kaže Ana.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 − = 0