Aki Rahimovski: U mojim godinama odmor je najvažniji!

0

Parni Valjak jedan je od onih kultnih bendova koji su bili pokretač čitavog vala pop i rok-grupa i tokom 43 godine karijere objavili su niz hitova koji će zlatnim slovima biti upisani u domaću muzičku istoriju. Dvije najzaslužnije face za to u ovom bendu su Husein Hasanefendić Hus i Aki Rahimovski, koji je nažalost nedavno doživio moždani udar.

Srećom, u pitanju je bio blaži udar, a iako je Aki prvobitno otkazao sve nastupe, sada se polako vraća na scenu nakon oporavka.

„Znam da su se svi prestrašili kad su čuli što je bilo. Ali slušao sam doktore i odmarao kako su mi rekli i sad se sve polako vraća u normalu. Obzirom na to da sam optimista, nadam se da će sve biti kako treba i da ću se do kraja oporaviti“, poručio je Rahimovski naglasivši da mu je u tim teškim trenucima najviše značila velika podrška porodice i prijatelja.

Ako sve bude išlo prema planu, Aki će nakon više od šest mjeseci izaći na scenu i to 29. septembra na koncertu u Beču. Da se raduje povratku na scenu, potvrdio je i Aki: „Osjećam se bolje i to je najvažnije. Ujedno radimo i na novom albumu, za koji su neke pjesme već snimljene“.

Hus: “Aki je nezamjenjiv“

Uoči pomenutog nemilog događaja Parni valjak je predstavio novi singl „Kad nemaš kud“, a koji će se naći na njihovom nadolazećem albumu. Pjesmu karakteriše snažan autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa uz Akijev neponovljivi vokal, a svoj doprinos je dala i sjajna Tina Kresnik.

Ako je suditi prema ovom singlu – Valjak ima novi hit, a od albuma se očekuje da nadmaši dosadašnja izdanja! Time je demantovana i vijest koja je odjeknula regionom, a to je da „Parni valjak“ prvi put u svojoj karijeri traži zamjenu za pjevača.

Ipak, ove navode je demantovao autor pjesama i prvi gitarista benda Hus kazavši: „Akija niko ne može zamijeniti. Aki je dobro, ali mora još voditi računa o sebi. Mora mirovati, paziti na prehranu i zdravo živjeti bez poroka da bi bio fit kakav je bio nekada, jer bend planira da snimi ostatak albuma na čelu s Akijem“, kazao je Hus.

Aki je pak priznao da mu je najteže palo to što se morao odreći cigareta i kafe. Inače, bend planira veliki povratak koji počinje koncertom u Beču, a nakon čega su planirani drugi nastupi u regionu, te premijera novog albuma.

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × = 20