Airbnb traži osobu koja će živjeti u Italiji potpuno besplatno godinu dana

0

Bijeg u prelijepo italijansko selo se možda čini nemogućim snom, ali Airbnb će ovu želju ostvariti jednoj srećnoj osobi.

Kao što su objavili na društvenim mrežama, u potrazi su za nekim ko će živjeti u restauriranoj trospratnoj kući na Siciliji tokom čitave godine, bez ikakve novčane nadoknade.

Ova kuća se nalazi u ruralnom gradu Sambuca di Sicilia koji broji 6.000 stanovnika, čije su gradske vlasti još prije tri godine pokrenule projekat kuća za 1 evro kako bi se promovisala kulturna baština, podstakla međunarodna ulaganja i apelovalo na mlađu populaciju da se preseli u ruralna mjesta.

Trospratnicu u Sambuci je kupio i Airbnb, koji ne traži nekoga ko jednostavno želi da se zavuče u seosku idilu, već od uspješnog kandidata se očekuje da se aktivno uključi u zajednicu i između ostalog dočekuje domaćine u njihove ime.

“Uz novootkrivenu fleksibilnost da živi i radi na daljinu, jedna osoba će dobiti priliku da se preseli na Siciliju sa svojom porodicom, partnerom ili prijateljem i useli se u ovu jedinstveno obnovljenu kuću”, navode iz Airnbnb-a.

“Idealni kandidati treba da budu posvećeni domaćinstvu i doprinosu seoskom životu. Njihov boravak u Sambuci će se odvijati u periodu od godinu dana počevši od 30. juna, pri čemu će odabrani srećnik zadržati svu zaradu od iznajmljivanja”, kažu.

“Domaćin će dočekivati Airbnb goste iz cijelog svijeta najmanje devet mjeseci u godini”, piše na internet stranici Airbnb-a.

Izabrani domaći će takođe imati priliku da unaprijede svoje vještine dok borave u Sambuci, uz kurseve italijanskog jezika i kuvanja.

Za razliku od drugih kuća u zvaničnoj šemi domova od 1 evro, kojima je generalno potrebno veliko renoviranje, imovina Airbnb-a je već pretrpjela potpunu adaptaciju.

Iako podnosioci zahtjeva mogu dovesti porodicu ili prijatelje da žive sa njima, boravak je ograničen na najviše dvije odrasle osobe i dvoje djece.

Kandidati treba da imaju više od 18 godina, da govore engleski jezik, a ako znaju i italijanski, to se smatra bonusom.

 

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 9 = 13