7 trikova za brzinski novogodišnji make up

0

Ne želite posvetiti previše vremena novogodišnjem make upu, ali ipak želite izvući maksimum od svog izgleda. Evo nekoliko make up savjeta kako brzinski da zasijate:

  1. Make up započnite sa šminkanjem očiju.

Najljepša šminka je uredna šminka. Najveći problem kod šminkanja je kako ispraviti kada pogriješimo, a to nam se dešava, ili kako očistiti sa donjeg kapka ili jagodica “konfete” od sjenke. Ako krenemo da čistimo obično nam ostanu mrlje na tenu koji bi trebalo da bude perfektan. Kako bismo ovo izbjegli, pogotovo kada ne želimo da potrošimo puno vremena, naš savjet je da krenete od očiju. Sve što pogriješite očistite normalno, i kada završite oči pređite na ostatak lica.

  1. Koristite selotejp da pravilno iscrtate ajlajner i nanesete sjenku

Za najluđu noć u godini izaberite sjenki žive boje i jače našminkajte oči. Kako biste sjenku i ajlajner savršeno nanijeli, komadić selotejpa zalijepite na od spoljnjeg ugla oka u pravcu gdje želite da nanesete ajlajner. Zatim malom četkicom nanesite kremastu sjenku po dužini selotejpa čime ćete dobiti pravilnu ravnu crtu. Na kraju stavite ajlajner. Pazite da položaj ajlajnera na oba oka bude isti.

  1. Koristite rumenilo kao sjenku

Svaki make up proizvod možete koristiti gdje god želite. Tako vam i rumenilo može poslužiti kao sjenka. Nanesite ga prvo na kapke, čime ćete dobiti suptilnu definiciju na vrlo ležeran i prirodan način.

  1. Za uvijanje trepavica koristite zagrijan uvijač

Uvijač za trepavice zagrijte držeći ga ispod fena za kosu 30 sekundi. Prstom provjerite da uvijač nije previše topao za kontakt sa osjetljivim područjem očiju, a zatim uvijte trepavice. Toplina će ih maksimalno uviti i bićete oduševljene rezultatom. Odmah nanesite maskaru za povećanje volumena.

  1. Svjetlucavu sjenku za oči koristite kao highlighter

Još jedan višenamjenski trik: fino svjetlucavu sjenku za oči u nekoj nude nijansi koristite kao highlighter, i to po cijelom licu. Gotovo svaka paleta sjenki za oči sadrži barem jednu svjetlucavu, sedefastu bijelo-zlatnu nijansu. Pomoću prsta nanesite sjenku na vrh jagodica, sredinu nosa i po sredini usnica.

  1. Koristite korektor za konturisanje

Korektor tamnije boje koji koristite ljeti kada vam je koža preplanula za novogodišnji make up možete koristiti za konturiranje. Kako biste definisali crte lica, nanesite korektor na jagodice, uzduž linije kose i vilične kosti. Želite li vizualno stanjiti nos, sa obje strane nosa nanesite tamniji korektor.

Uzmite zatim korektor u svijetloj boji i nanesite ga ispod očiju, na sredinu nosa i na sredinu čela i brade. Na kraju ujednačite ten blenderom.

  1. Pomoću četkice za zube učinite usne punijim

Nakvasite usne toplom vodom i zatim malim kružnim pokretima pređite po njima čistom, mekanom četkicom za zube. Usnice će postati mekše, punije i dobiće lijepu ružičastu boju. Nahranite ih balzamom za usne, a zatim nanesite ruž u omiljenoj jakoj boji.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 7 = 63