7 negativnih emocija koje sretne žene izbjegavaju

0

Emocije imamo svi i niko nije imun na njih. Ruku na srce, postoje određene koje mogu imati kontraproduktivan efekat od onog koji bismo željeli da postignemo. Samim tim, one mogu uticati na naše blagostanje, a veoma često i na način na koji percipiramo svijet oko sebe. Međutim, određene emocije se mogu i izbjeći.

Evo kako to rade istinski sretne žene.

Impulsivnost – Kad je osoba impulsivna, veće su šanse da će se trošiti više, svađati i donositi štetne odluke, ali i uticati na druge. Sretne žene znaju da štetna riječ ili djelo mogu povrijediti druge, nekad i nepopravljivo.

Zavist – Istinski sretne žene zahvalne su na onome što imaju, a ne na onome što bi mogle imati. U suštini, zavist je manifestacija nezadovoljstva i nesigurnosti.

Ljubomora – Ljubomora je reakcija na pretpostavljenu prijetnju od gubitka nekoga ili nečega. Sretne žene nisu često ljubomorne (a možda i nikad).

Osvetoljubivost – Osveta izaziva štetne emocije i ne doprinosi ničemu. Sretne žene ne žele u svom životu ovakve emocije.

Sujevjerje – Sretne žene shvataju da svaki pojedinac ima potencijal da stvori vlastitu sreću. Nemojte dozvoliti da sujevjerje diktira šta je moguće, a šta ne.

Strah – U našoj prirodi je da se bojimo, s vremena na vrijeme. Ali, ne treba dopustiti strahu da preuzme kontrolu.

Neprijateljstvo – Šta postižete kada prema nekome imate negativna osjećanja i misli? Stres, iscrpljenost, krivicu, sram. Razmislite o energiji koju trebate potrošiti na takva osjećanja – bolje je iskoristite u nešto ljepše.

 

Foto:  Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 7 = 10