5 poznatih ličnosti koje najviše zarađuju nakon smrti

0

Čuveni magazin Forbes objavio je svoju godišnju listu poznatih osoba koje su preminule, ali i dalje ostvaruju milionske prihode.

  1. Bob Marley’s

Čuveni reggae muzičar, koji je tragično preminuo u svojoj 36. godini od raka, uvećao je svoju zaostavštinu u 2017. godini za 23 miliona dolara, prvenstveno zahvaljujući kompanijama Marley Beverage koja distribuira piće zvano Marley’s Mellow Mood, dok se House of Marley, druga kompanija koja prihoduje na osnovu njegovog imena, bavi prodajom proizvoda i audio zapisa.

  1. Elvis Presley

Prošlo je 40 godina od njegove smrti, a njegova zarada od 35 miliona dolara samo za ovu godinu, djelimično potvrđuje teoriju besmrtnosti. Većina novca je zarađena od turističkih obilazaka njegovog imanja Graceland, kao i od svakog korištenja njegovog lika u komercijalne svrhe. Interesovanje za hitove kralja roka ne opada, a zarada od njegovih ploča i CD-ova samo potvrđuje njegovu veličinu.

  1. Charles Schulz

Tvorac Charlie Browna i Snoopy-ja, osnivač Peanuts franšize, našao se na trećem mjestu ove liste, sa zaradom od oko 38 miliona dolara. Zahvaljujući licencama, koje dozvoljavaju korištenje njegovih likova na televiziji i u video igrama, njihov tvorac neprestano uvećava bogatstvo 17 godina nakon smrti.

  1. Arnold Palmer

Američki profesionalni igrač golfa, zvani Kralj, bio je jedan od najharizmatičnijih igrača u istoriji ovog sporta. Zahvaljujući proizvodima poput ledenog čaja i limunade koji nose njegovo ime kao i prodaji odjeće sa njegovim imenom prihodi su u drugoj godini nakon njegove smrti iznosili 40 miliona dolara, piše DDL.

  1. Michael Jackson

Na prvom mjestu Forbsove liste poznatih koji zarađuju poslije smrti već petu godinu zaredom nalazi se kralj popa, sa prihodom od 75 miliona dolara. Magazin navodi da je Jacksonova zarada dodatno uvećana izdavanjem albuma sa najvećim hitovima. Njegova smrt, obavijena velom tajne, doprinijela je popularizaciji lika i djela najveće pop zvijezde svih vremena. U godini nakon što je umro, Jackson je zaradio više od ijedne žive zvijezde, a posmrtna zarada se iz godine u godinu neprestano uvećava.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − = 1