14. Vienna Blues Spring Festival: Proljeće u Beču u znaku bluza

0

„Bluz identifikovati sa depresijom smatram pogrešnim. Bluz može da bude i životna radost, kritički um, tvrdoglavost. Bluz može da predstavlja ljubav“, kaže austrijski književnik, novinar i muzičar Peter Henisch.

U glavnom gradu Austrije više od 300 muzičara predstaviće se na proljetnom festivalu bluza „Vienna Blues Spring Festival“ od 20. marta do 30. aprila 2018. godine. Na programu će biti ukupno 43 koncertne večeri od kojih 37 u kulturnom društvu „Reigen“.

Mješavina umjetnika seže od benda koji je aktivan već 50 godina „The Pretty Things“ (5. aprila) i britanske legendarne grupe „Savoy Brown“ sa Kimom Simondsom (24. marta), pa sve do grupe Wolfman Gang koja nastupa 31. marta i ženskog njujorškog benda „Jane Lee Hooker Band“ (20. aprila).

Austrijsku bluz-scenu predstaviće između ostalih grupa „Monti Beton“ koja nastupa 19. aprila, „Mojo Blues Band“ (25. marta) i Peter Henisch kao bluz-muzičar.

„Bluz funkcioniše kod svih starosnih grupa. Posljednjih godina počeli smo da primamo mnoge mlade umjetnike“, kaže organizator festivala Dietmar Hoscher. Studenti sa Fakulteta za muziku i dramske umjetnosti u Beču predstaviće se 24. aprila u sali Jozefa Hajdna gdje će prvi put biti održano bugi-veče.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Peter Henisch

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 + 8 =