12. Bečka nedjelja dizajna: Beč u septembru postaje centar dizajna

1

Grad Beč svakog septembra na nedjelju dana postaje centar dizajna. Bečki muzeji, firme i dizajneri iz cijelog svijeta će 28. septembra 2018. godine dvanaesti put za redom održati „Nedjelju dizajna“. Domaćin ovogodišnje manifestacije biće Poljska kao jedan od najvećih proizvođača namještaja u svijetu.

Posjetioci će biti u prilici da na nekoliko lokacija u Beču vide preko 100 izložbi, instalacija i radionica. Uz izvanredan program na različite teme, šest dizajnera iz Austrije i ostalih zemalja predstaviće projekte na kojima su sarađivali sa bečkim firmama i tradicionalnim preduzećima kao što je prodavnica za ručno pravljenje bombona ili staklarska radionica.

Ova manifestacija podstiče lokalnu proizvodnju i naglašava u kojoj mjeri je dizajn važan dio ne samo materijalne kulture, stila života i mode već i kako utiče na estetsko osjećanje i razmišljanje. Bečka nedjelja dizajna traje do 7. oktobra 2018. godine.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Katharina Gosow

Podijeli:

O autoru

1 komentar

  1. Prva strana na Google on

    Beč, grad koji ne prestaje da fascinira svojom privlačnošću. Iako klima nije baš pretrano po mom ukusu i dalje je to jedno od mesta koje nikada ne bi bile dosadna za živo ti rad. Pogotovo u oblasti web dizajna, grafičkog dizajna. Ova manifestacija je smao jedan od dokaza za to.

Ostavi komentar


4 − = 1