11 najbizarnijih uzroka smrti

0

Na svijetu postoji nebrojeno mnogo fobija, ali nekrofobija ili strah od smrti je jedna od najčešćih fobija. Uzroci smrti su uglavnom isti: starost, bolesti ili nesreće, ali ponekada su uzroci i malo čudniji – kao što je previše seksa.

Donosimo vam 11 najbizarnijih uzroka smrti koji su se dešavali kroz vijekove.

1. Umro od smijeha – Alex Mitchell iz Engleske umro je ni manje ni više nego od smijeha. Naime, smijao se konstantno punih 25 minuta tokom show-a „The Goodies“, što je izazvalo kobni srčani udar zbog nedostatka kisika.

2. Smrt zbog nedostatka ženine kuhinje – Istina, pravi uzrok smrti bilo je izgladnjivanje, ali logičar Kurt Godel se izgladnjivao jer nije htio jesti drugu hranu osim one koju mu spremi žena, koja je u tom trenutku bila u bolnici. Iako je bio logičar, ovo mu nije bio baš najlogičniji potez!

3. Previše seksa ga ubilo – Dvadesetsedmogodišnji Rus kladio se sa dvije žene da može imati seks punih 12 sati, neprestano. Iako je dobio 4.300 dolara u ovoj opkladi, nije ih mogao iskoristiti jer je nekoliko minuta kasnije doživio srčani udar zbog velike količine Viagre.

4. Koban pad zbog najduže brade – Hans Steininger, vlasnik najduže brade u istoriji, doživio je fatalan pad upravo zbog svoje duge brate. Naime, ovaj Austrijanac je u 16. vijeku bježeći od požara zapeo za vlastitu bradu i poginuo.

5. Obrubljena glava dovela do fatalne infekcije – Sigurd Moćni, drugi vikinški grof iz Orkneyja, odrubio je glavu svom neprijatelju i zakačio je na sedlo svog konja. Zubi odrubljene glave su ga ogrebali tokom jahanja, što je uzrokovalo infekciju koja ga je koštala života.

6. Smrt zbog seksa s psom – Ne tako davne 2008. godine, žena iz Irske je umrla tokom seksa sa psom. Iako nikada nije dokazan tačan uzrok smrti, vjeruje se da je došlo do alergijske reakcije na pseću dlaku koja je izazvala smrt ove žene.

7. Poginuo tokom samoubistva – Ironična smrt Ronald Opus desila se dok je pokušavao da izvrši samoubistvo. Naime, on je skočio sa 10. sprata s namjerom da počini samoubistvo. Međutim, dok je padao prema betonu, neko je ispucao metak s devetog sprata koji ga je ubio „na licu mjesta“.

8. Prejedanje do smrti – Kralj Adolf Friedrick iz Švedske poznat je kao „kralj koji se najeo do smrti“. Naime, ovaj kralj je umro nakon konzumacije kavijara, dimljene haringe, šampanjca, jastoga i 14 vrsta deserta.

9. Kobno brijanje – Kongresmen Michael F. Farley je 1921. godine umro je zbog brijanja. Njegova britva bila je zaražena antraksom.

10. Previše zdravog soka ga usmrtilo – Basil Brown je umro u pokušaju da očuva svoje zdravlje. On je pio galon soka od mrkve dnevno jer je bio uvjeren da će zbog toga biti zdrav.

11. Udavili se u pivu – Godine 1814. godine u Londonu eksplodirala je pivara koja je stvorila lančanu reakciju i eksplodirali su i ostali kontejneri piva. Preko 323.000 galona piva je prosuto na ulice. Dvije kuće su uništene, a najmanje 7 ljudi se udavilo.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × 6 =