10 najskupljih stvari na svijetu

0

Manji dio svjetske populacije može da uživa u luksuzu o kojima većina ljudi može samo maštati. Oni posjeduju automobile, telefone, cipele koje koštaju cijelo bogatstvo. Međutim, na listi najskupljih stvari na svijetu ne nalaze se samo predmeti nego i supstance, pa čak i nevinost djevojke.

Ovo je lista 10 najskupljih stvari na svijetu.

1. Najskuplji automobil na svijetu zvanično je Ferrari 250 GTO iz 1963. godine. Ovaj automobil prodat je anonimnom kupcu za 52 miliona dolara.

2. Najskuplji telefon na svijetu je iPhone 5 Black Diamond, koji košta nevjerovatnih 16,5 miliona dolara, a naziv je dobio jer je glavno dugme napravljeno od 26-karatnog crnog dijamanta.

3. Najskuplji burger na svijetu, 5oz burger, možete pojesti ako ste spremni za njega platiti 332 hiljade dolara. Ovo je i prvi burger napravljen od mesa dobijenog u laboratoriji.

4. Najskuplje cipele na svijetu su dijamantne cipele vrijedne 2 miliona dolara, čiji je vlasnik Nick Cannon. Tom Ford mokasine su napravljene od 14.000 okruglo brušenih bijelih dijamanata postavljenih na kalup od bijelog zlata, a napravio ih je draguljar Jacob Arabov.

5. Najskuplja supstanca na svijetu je takozvana antimaterija, a samo 1 miligram ove supstance vrijedi 100 milijardi dolara.

6. Najskuplja stvar koja je prodana online je jahta duga 123 metra – 140 miliona dolara. Prodana je na e-bayu.

7. Najskuplji hotel na svijetu je Hotel President Wilson u Ženevi, a za jedno noćenje u ovom luksuznom hotelu potrebno je izdvojiti 80 hiljada dolara.

8. Najskuplja „nevinost” na svijetu je nevinost djevojke Natalie Dylan, koja je odlučila da svoju nevinost da na aukciju, a njena vrijednost je dostigla čak 3,7 miliona dolara.

9. Najskuplji domen na svijetu, sex.com kupljen je za 13 miliona dolara. Kratak, privlačan i jasan domen izuzetno je vrijedan marketinški alat.

10. Najskuplja zgrada na svijetu Marina Bay Sands u Singapuru zauzima prostor od 15,5 hektara zemlje, a trenutno vrijedi 4,7 milijardi dolara. Sastoji se od luksuznog hotela, restorana, shopping centara, muzeja, bioskopa, ledene dvorane, kazina…

Pogledajte kako izgledaju najskuplje stvari na svijetu.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


4 × 2 =